Min hudplejerutine + mine bedste råd til en flot hud

HudplejerutineFacial Cream/Rudolph Care HER, Thermal Spring Water/Avéne HER, Facial Scrub/Rudolph Care HER, Facial Oil/Rudolph Care HER, Sun Face Cream SPF 30/Rudolph Care HER, Cleansing Foam/Rudolph Care HER

Jeg får jævnligt komplimenter for min hud, og det gør mig simpelthen så glad, for min hud har nemlig været lidt et ømt punkt for mig. Jeg har aldrig været plaget af akne, men har haft bumser, tilstoppede porer og en fedtet T-zone – typisk teenagehud. For et par år siden begyndte udbruddene dog at blive hyppigere, og i et års tid døjede jeg med mange flere bumser, knopper og irriterende udbrud end jeg nogensinde havde haft før. En overgang var det så slemt, at jeg ikke engang havde lyst til at gå en tur i Brugsen uden at have mineralfoundation på. I dag er min hud pæn, jævn og i balance, og jeg går tit helt uden makeup (f.eks. har jeg ingen makeup på her).

Måske har I også irriterende hudproblemer, I gerne vil være foruden, måske har I brug for lidt post-Roskilde-kærlighed til huden, eller måske vil I bare gerne have lidt ekstra glød. Uanset hvad kan I nu lade jer inspirere af min hudplejerutine og få mine bedste råd til en flot hud her.

HudplejerutineMin hudplejerutine er blevet lige så meget en vane som dét at børste tænder, og jeg kan nærmest ikke forestille mig at gå i seng uden at have fjernet min makeup og renset min hud. Her er min hudplejerutine:

Hver aften:

 1. Hver aften plasker jeg varmt vand i ansigtet og renser min hud med Cleansing Foam fra Rudolph Care. Jeg skyller det af med varmt vand (eller – hvis det skal være ekstra grundigt – en varm vaskeklud), og så afslutter jeg med at plaske koldt vand i ansigtet for at lukke porerne.
 2. Når jeg har duppet min hud tør med et håndklæde, bruger jeg Thermal Spring Water-sprayen fra Avéne for at berolige min hud. Jeg fik den engang med i en goodiebag, og det er jeg glad for, for ellers havde jeg aldrig selv anskaffet mig den. Jeg var meget skeptisk, da jeg prøvede den første gang (helt ærligt, vand på dåse!), men jeg var helt solgt, da jeg vågnede næste morgen med en lidt mere jævn hudtone og mindre porer. Jeg kan også tydeligt se forskel, hvis jeg i en periode ikke har brugt den. Så snart jeg begynder at bruge den igen, bliver min hud mere jævn og i balance, så helt fup er det altså ikke, det dér dåsevand!
 3. Når Thermal-sprayen er tørret ind på min hud, bruger jeg Anti-Stress Facial Cream’en fra Rudolph Care. Den gør kort sagt, hvad den skal: Fugter uden at fedte og beroliger min hud.

Hudplejerutine1-2 gange om ugen:

 1. Når min hud trænger til lidt ekstra, giver jeg den både en god scrub og masser af fugt, og det starter med, at jeg masserer lidt Facial Scrub fra Rudolph Care ind i min hud efter at have renset Cleansing Foamen af. Tit lader jeg scrubmasken sidde, mens jeg er i bad, drikker en kop te eller noget tredje, så min hud virkelig kan suge al den fugt til sig, den har brug for. Jeg renser scrubben af med en varm vaskeklud og afslutter med koldt vand og et pift med Thermal-sprayen.
 2. Når Thermal-sprayen er tørret, og inden jeg smører creme i ansigtet, bruger jeg lidt Facial Oil fra Rudolph Care. Den fugter min hud og gør den super blød, og så ensarter den hudtonen og får min hud til at stresse af.

Om morgenen:

 1. Min hud har ikke brug for den store hovedrengøring om morgenen, så derfor skyller jeg bare mit ansigt med først varmt, så koldt vand og bruger en ansigtscreme med SPF. Her i sommermånederne bruger jeg Rudolph Cares ansigtssolcreme med faktor 30, og resten af året bruger jeg faktor 15. Nogen ville måske sige, at der skulle en serum under solcremen, men for mig fungerer solcremen fint i sig selv. Den giver fugt, men fedter ikke, og hvis min hud har brug for ekstra fugt i de kolde vintermåneder, bruger jeg bare min Facial Oil lidt oftere.

HudplejerutineJeg har prøvet mange ting, der skulle gøre huden flottere; masker, olier, kosttilskud, men de ting, der har vist sig at virke for mig er helt enkle (og de fleste af dem gratis). Her er mine bedste råd til en flot hud:

 • Få nok søvn. Jeg er rigtig god til at blive oppe lidt for længe, men jeg skal øve mig på at holde en fast, fornuftig sengetid. Jeg kan nemlig se det på min hud, når jeg i en periode har fået den søvn, jeg har brug for – så er min hud mere jævn i både farven og strukturen, og hvis jeg skulle have fået en urenhed, er den hurtig til at forsvinde igen.
 • Skift sengetøj ofte. Lig ikke på det samme nussede hovedpudebetræk alt for mange nætter i træk. For mig er det optimalt at skifte sengetøj ca. hver anden uge.
 • Drik nok. Vand, that is. Jeg har svært ved at få drukket nok i løbet af en dag, men når jeg husker at drikke nok, kan jeg se på min hud, at det giver pote. Lige nu – i varmen – er det ikke så svært at få drukket nok vand, men jeg synes, det kan være svært at huske i de kolde vintermåneder. Hvis I har nogle tips til, hvordan det bliver nemmere at drikke nok, tager jeg gladelig imod!
 • Find de produkter og den hudplejerutine, der passer til dig. Snak med nogen, der ved noget om hudpleje, og som kan guide dig gennem hudplejejunglen eller prøv dig frem. Jeg har fundet ud af, at Rudolph Care laver produkter, der er gode til min hud, så dem anbefaler jeg til alle! Hvis I vil prøve produkterne, kan I evt. starte med at købe rejsestørrelserne, så I kan prøve dem af uden at bruge en større formue.
 • Skær ned på alkohol og junk. Selvfølgelig skal der være plads til matadormix, kager og vinaftener, men prøv at begrænse det lidt – det vil din hud sikkert være glad for.
 • Få masser af frisk luft. Jeg synes altid, min hud bliver lidt klarere, når jeg i en periode har gået lidt flere raske ture eller cyklet lidt mere end jeg plejer. På den måde slår jeg faktisk to fluer med ét smæk, da motion også har en positiv virkning på min hud.
 • Gå til lægen. Hvis din hud skaber sig helt åndssvagt, så er det måske en god idé at snakke med din læge om det. Jeg gik til lægen med min irriterende/irriterede hud sidste forår og fik nogle andre p-piller, end dem jeg ellers havde taget. Dét hjalp!
 • Vær konsekvent! Det hjælper ikke noget at bruge lækre produkter, sove 8 timer eller drikke 2 liter vand, hvis du ikke gør det regelmæssigt. Hvis du vil se en fast forandring i din hud, er du også nødt til at have en fast rutine.

Jeg håber, I kan bruge disse råd! Har I nogle gode råd, I har lyst til at dele?

Ps. Selvom det måske kunne virke sådan, er dette indlæg altså ikke sponsoreret af Rudolph Care – jeg er bare stor fan af deres produkter! :)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *